Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan, Nazım Hikmet’i unutmadı

Seyhan, Nazım Hikmet’i unutmadı

“Nazım Hikmet 118 yaşında”

Nazim, sergi ve tiyatro oyunuyla hatirlatildi

Seyhan Belediyesi, Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Vakfi ile birlikte “Nazim Hikmet 118 yasinda” programi gerçeklestirildi.

Yasar Kemal Kültür Merkezinde gerçeklesen etkinlige Seyhan Belediyesi Baskan yardimcilari Rukiye Çinkiliç ve Funda Buyruk, Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Müzeyyen Pinar Kamay, Adana Büyüksehir Belediyesi yetkilileri ile çok sayida sanatsever katildi.

“ÇOCUKLARIN BARISI” IÇSELLESTIRILDI

Nazim Hikmet 118 Yasinda” programi çerçevesinde ilk olarak “Çocuklarin Barisi” isimli resim sergisi açildi. “Çocuk” ve “Baris” temali sergi büyük ilgi gördü. Sanatseverler sergilenen resimleri tek tek inceleyerek verilen mesaji içsellestirdi.

“YOLCU” TIYATRO OYUNUNDA ANLAMLI MESAJLAR

Sanatseverler, sergi ve kokteylin ardindan Nazim Hikmet’in yazdigi “Yolcu” isimli Tiyatro oyununu izledi. Nazim Hikmet’in 1941 yilinda yazdigi Kurtulus Savasi’nin yogun olarak yasandigi 1921 yilinda geçen oyunda devrilen telgraf diregi sonrasi dis dünya ile baglari kopan tren istasyonunda yasananlar anlatilirken, hem bireylerin ülkede olan bitene karsi duyarsiz, ilgisiz kalislari isleniyor; hem de her dönemde yasanan umursamazlikla bulusan insan yaklasiminin elestirisi yapiliyor. Istasyon Sefi, karisi ve makasçinin yalnizliklari, iletisimsizlikleri ve karsiligi olmayan kuskucu bakislarinin biçimledigi süreç, “Atli”nin gelmesiyle degisirken, dünyayi daha genis bakis açisiyla anlamanin önemi vurgulaniyor.

Sanatseverler Tiyatro oyununun ardindan oyuna can veren sanatçilari ayakta alkisladi. Seyhan Belediyesi Baskan yardimcilari performanslari nedeniyle oyunculari tebrik etti.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı